Rețete rafinate cu Salinate

Când se aleg cu mare grijă cele mai bune bucăți de carne și se pun la păstrare în inima de sare a Transilvaniei se obțin Salinatele, specialități crud-uscate maturate pe-ndelete în condițiile deosebite din vechile galerii ale Salinei Turda.

Produsele unice în România sunt perfecte pentru savurat ca și o gustare între mese, la micul dejun, alături de alte aperitive sau pot fi încorporte în diferite rețete, oferind un plus de gust și savoare oricărei mese.

Sărbătorile Pascale sunt un bun prilej de a încerca și experimenta noi rețete, împreună cu cei dragi, pentru a vă bucura de gusturi noi, desăvârșite.

Am provocat cei mai cunoscuți bucătari din blogosferă să ne ofere inspirație pentru masa de Paști, prin rețete unice, care au la bază unul dintre cele patru sortimente ale Salinate. Paul Siserman „The Inkchef” a pregătit o rețetă de cotlet de berbecuț și una de aperative, delicioase împreună cu Salinate și a arătat maleabilitatea lor în bucătărie. Fiind un produs tradițional, gustul său se îmbină perfect cu alte condimente și produse, finalul fiind unul nemaipomenit. Acesta nu este singurul care a acceptat provocarea agenției Vitrina Advertising și care a introdus aceste specialitați crud-uscate în bucătăria sa. Bucătar Maniac, Retețe cu Laura Laurențiu, Savori Urbane și Bucătăresele Vesele (aici este a doua rețetă) au pregătit o serie de aperitive sau rețete care, cu siguranță, te vor lăsa fără cuvinte.

Povestea Salinatelor a început în 2016, când cel mai mare producător de preparate din carne din județul Cluj, CIA Aboliv, a conceput o gamă unică de produse crud-uscate, care a revoluționat modul de preparare și maturare îmbinând priceperea, tradiția și meșteșugul românesc cu ideea revoluționară din spatele produsului, prin Salinate.

Specialitățile crud-uscate, maturate în condiții unice din salină sunt pentru cei care doresc să redescopere bogăția unei alimentații naturale, sănătoase, fără E-uri și conservanți artificiali, care să îmbine echilibrat tradiționalul cu modernul. Întreaga gamă de produse este realizată din carne de porc de cea mai bună calitate, provenind din gospodăriile oamenilor din zona Turzii – preponderent rasele de porc Bazna și Marele Alb. Există patru sortimente: pulpă, cotlet, piept și ceafă, care sunt maturate inițial în saramură naturală și atent condimentate cu un amestec natural. Apoi, pentru 25 de zile, sunt păstrate în liniște și întuneric în micro-climatul natural al Salinei Turda, în condiții ideale de umiditate și temperatură, unde capătă un gust desăvârșit. În acest fel, ies la lumină bunătăți românești așa cum se fac la noi din moși strămoși.

Mai multe informații despre Salinate, poți găsi pe pagina lor de FacebookYoutubeInstagram sau pe Website-ul CIA Aboliv.

De asemenea, dacă vrei să afli cum s-a născut acest brand, citește: Povestea Salinate, alături de Vitrina

Înapoi