Banca Transilvania prezintă:
ATM-uri de poveste
Decoruri urbane care spun povestea locului
Cine zice că bankingul este plictisitor?
Sigur nu cei care au interacționat măcar o singură dată cu Banca Transilvania. În cazul lor, bankingul este altfel. Plin de viață. Prietenos.
La fel ca ATM-urile de poveste la care a fost o adevărată plăcere să lucrăm.
Ce sunt ATM-urile de poveste?
Pe scurt, sunt cele mai instagramabile ATM-uri pe care le vei putea vedea vreodată în orașul tău.
Dar ele înseamnă ceva mai mult decât materializarea talentului creativilor noștri: o părticică din sufletul unui oraș și, desigur, din cel al comunității sale.
Astfel, aceste ATM-uri reprezintă locații emblematice pentru mai multe orașe de pe teritoriul țării noastre, fiecare având un loc de însemnătate care merită să fie pus în lumina reflectoarelor.
Cum s-a aprins beculețul creativ?
Banca Transilvania dorește să fie în permanență aproape de comunitatea din care face parte, să o înțeleagă și să o respecte. De la premisa anterioară, împreună cu echipa de marketing de la BT, am descoperit modul prin care să transmitem acest lucru: prin crearea ATM-urilor de poveste.
Fiecare dintre noi avem un loc preferat, încărcat cu amintiri care dăinuie o viaţă întreagă, indiferent că vorbim de locul în care am învăţat să mergem pe bicicletă, de locul în care ne-am petrecut cea mai mare parte din studenție sau de locul în care
ne-am cunoscut soţul/soţia.
La fel, fiecare oraş are un loc al său, despre care localnicii pot să spună zeci sau poate chiar sute de poveşti, fie ele despre evenimente istorice, personalități importante sau, pur și simplu, despre momente dragi de revedere.
Astfel, am căutat aceste repere relevante, cu însemnătate pentru comunitate și le-am reprezentat poveștile vizual, prin intermediul mobilierului urban.
Așa au luat naștere ATM-urile de poveste.
Procesul creativ
Pentru fiecare oraș ales, provocarea a fost să descoperim o însemnătate a locurilor în care sunt dispuse bancomate, pe care să o transpunem mai departe grafic. Uneori, a fost vorba despre repere celebre (landmarks), alteori, a fost vorba despre contextul practic al locului în care au fost puse ATM-urile. Totodată, fiecare bancomat în parte urma să primească un nume care să rezoneze cu povestea locului.
Până în prezent, am avut plăcerea de a realiza un număr total de 16 ATM-uri de poveste. Ele se regăsesc în 10 orașe ale României: șase în Cluj-Napoca, două în Craiova și câte un ATM în Zalău, Târgu Jiu, Slatina, Pitești, Târgoviște, Timișoara, Baia Mare și Constanța.