Echipa Vitrina alături de refugiații din Ucraina prin campania "O saltea, cinci minute, două vorbe calde pentru Ucraina"

În această perioadă de grea încercare pentru Ucraina, și echipa Vitrina a răspuns prompt apelului umanitar lansat de jurnalistul Răzvan Cornețeanu.

Jurnalistul este un bun cunoscător atât al Ucrainei, cât și a situației curente, fiind în strânsă legătură cu sute de prieteni care i-au descris situația dramatică. Campania inițiată de el se numește “O saltea, cinci minute, două vorbe calde pentru Ucraina” și invită oamenii care doresc să ajute să achiziționeze saltele pentru spațiile publice pline de refugiați care dorm unii lângă alții, direct pe podea, fără condiții minime necesare.

“Așa se doarme azi în Lvov. În gară. Altfel, școli, săli, stadioane, centre de conferințe sunt pline, pline, pline ochi. Oamenii dorm pe jos de săptămâni. Ați încercat vreodată o noapte măcar? Catastrofa umanitară este pretutindeni prezentă.”, spune Răzvan Corneteanu, făcând publică o fotografie cu situația gării Lvov.

Apelul său a ajuns la oameni cu suflet mare, care au trimis saltele către adresa indicată de Răzvan, urmând să ajungă la granița cu Ucraina. Mihaela Rus și echipa Vitrina au achiziționat saltele, contribuind și cu donații de bannere care au sprijinit campania umanitară.

“Am încărcat 502 saltele, cutii și mesaje calde, de la români adevărați pentru ucraineni curajoși și mergem spre granița Siret și Kosiv, Ucraina. Oamenii ajuta într-un mod care face cinste poporului român. Video-ul este dedicat pentru Mihaela Rus, Mihaela Călușer, Cristian Jaloba, Mirela, Alex, Andreea, Marcel, Sergiu și Florina de la Sungarden, Mihai T., Sorin Vlădescu și mulți, mulți alții. Ce au în comun? Au făcut la fel!”, spune Răzvan mulțumind public persoanelor implicate.

Înapoi